Fortfarande i Danmark

 Så här 10 dagar efter avsegling hade vi hoppats att nå Kiel. Men så blev det inte.

Gunnar, vår nya besättningsmedlem dvs autopiloten, lade ner sina tjänster förra fredagen på väg från Grenå till Korsör. Därefter ökade vinden och sjön reste sig ordentligt när vi kom ur vindlä från Samsö. En orutinerad besättning hade missat en del sjöstuvning och det kostade oss en temugg, en tallrik, ett vinglas och två ägg. 

Överhalningen innebar att vi raskt sladdade in till Ballen istället. Där var det fullproppat med båtar pga hamnfestival. Vi ankrade utanför hamnen och inväntade bättre väder. Efter två dagar till ankars lämnade vi Samsö och seglade mot Korsör.

Åter igen blev vi inblåsta, den här gången blev det 4 dygn. Claes tog tåget tur och retur Göteborg för att inhandla en ny drivenhet till autopiloten och lite annat på listan. Vi fick sällskap av Lotta och Kaj på Amore som bjöd på en god avskedsmiddag. 

I morse kunde vi äntligen lämna Korsör i fint väder. Det blev en härlig dag på havet och Gunnar styrde prickfritt😀👍. Vi kunde också skala av oss långkalsonger och sjöställ under dagen för att avsluta dagen i shorts i ett soligt och varmt Bagenkop. Imorgon bär det av till Kiel och Rendsburg.


Ankrade utanför Samsö Ballen

Inblåsta i Korsör. Byggplatsen kan man inte klaga på😀👍

Den utrangerade drivenhet till autopiloten Gunnar

Skön segling mot Bagenkop så länge det bar

Bagenkop

Bagenkop

Efter flera dagar ned långkalsonger fick delar av besättningen (chiliplantan och Anna) njuta i solen på akterdäck.
















Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Gibraltarsund

Costa del Sol

Costa de la Luz del 3 Guadalquivir till Tarifa